Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'da Becky Anderson'ın sorularını yanıtladı ve seçim süreci ile dış politika konularında değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerde elde edilen başarıya dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin tarihinde ilk kez bir seçimin ikinci tura kaldığını belirtti. Halkın güçlü seçmen katılımıyla demokrasiyi gösterdiğini ve gelecek seçimlerde de aynı desteği beklediğini ifade etti.

Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 18 ile sarı kodlu uyarı

Bir soru üzerine ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine otokrat dediği hatırlatıldığında, Erdoğan, birinci turdan ikinci tura çıkan bir insanın nasıl bir diktatör olabileceğini sorgulayarak, Cumhur İttifakı'nın parlamentoda güçlü bir temsil ile yer alacağını ve ikinci turda birinci olarak çıkacaklarını vurguladı.

Erdoğan, Biden yönetimiyle çalışmaya istekli olduğunu belirterek, eğer Biden değişirse yerine gelecek olan kim olursa olsun, onunla da çalışacağını dile getirdi.

Dış politika konusunda, Batı'nın Ukrayna ihtilafında Rusya'ya karşı aldığı tavrın provokasyona dayalı olduğu yönündeki sözlere yanıt veren Erdoğan, Batı'nın dengeli bir yaklaşım sergilemediğini ifade etti. Kendisinin Rusya ile olan ilişkilerini nasıl geliştiriyorsa Batı'nın da aynı şekilde davranması gerektiğini söyledi ve birbirlerine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Ayrıca, Karadeniz Tahıl Koridoru örneğinde olduğu gibi, Türkiye'nin Batı ile olan ilişkilerinin yanı sıra Afrika ülkeleriyle de işbirliği yaptığını belirtti.