Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm meselesinde artık daha kararlı adımlar atacağız" açıklamasında bulundu. Depreme dayanıksız binalar ve sel-heyelan tehdidi altındaki yapılar konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, dönüşüm sürecini başlatmalarını önerdi.

Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı Eyüpsultan'da okul müdürünün yaşamını yitirdiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı 9 Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, millet bahçelerinin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Bu projelerin yeşil alanları, tesisleri ve sunduğu imkanlarla göz kamaştırdığını belirten Erdoğan, insanların nefes alabileceği, sosyal ihtiyaçları karşılayabilecekleri ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri yerlerin oluşturulduğunu ifade etti. Millet bahçelerinin aynı zamanda afetlerde toplanma alanı olarak da hizmet verdiğini vurgulayan Erdoğan, çevre ve şehircilik alanında atılan her adımın faydalarını gördüklerini dile getirdi.

Erdoğan, millet bahçesi sayısını 500'e çıkardıklarını ve 21.5 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçelerinin hizmete alındığını belirtti. Ayrıca 137 millet bahçesinin inşaatının devam ettiğini ve İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin dünyanın en gözde parkları arasında yer alacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevre bilincinin kök salması için yoğun çaba sarf ettiklerini ve temiz bir dünya ve temiz deniz temasıyla bu yılki çevre haftasını kutladıklarını ifade etti. Sıfır atık hareketinin önemine değinen Erdoğan, ülkede 160 bin binaya ve yerleşkeye sıfır atık sistemi kurulduğunu ve geri kazanım oranının yüzde 30'un üzerine çıkarıldığını belirtti. Çevreyi korumanın yanı sıra güzelleştirerek gelecek nesillere aktaracaklarını vurguladı.