Emekli vatandaşların merakla beklediği bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından bir açıklama yapan Erdoğan, SSK, BAĞ-KUR, 4C ve EYT emeklilerine zamlı ödeme yapılacağını ifade etmişti.

900 TL'lik Zam Hatırlatması

Ramazan Bayramı ikramiyeleri 2 bin lira olarak yatırılan SSK, BAĞ-KUR, 4C ve EYT emeklileri, Kurban Bayramı öncesi ikramiye zammını merakla bekliyor. Hatırlatmak gerekirse, geçtiğimiz dönemde bayram ikramiyelerine 900 TL'lik bir zam yapılmıştı.

Yeni Rakamlar ve Zam İhtimalleri

Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili yeni rakamların ortaya çıkmaya devam ettiği bir süreçteyiz. Bayram öncesinde emeklilere yapılacak zamla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz net bir rakam vermemiş olsa da, emeklileri memnun edecek hesaplamaların yapıldığı belirtildi.

İkramiyelerde 4 Bin Lira Sürprizi

2023 Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili iki farklı senaryo üzerinde duruluyor. İlk senaryo, emekli bayram ikramiyesine %50 zam yapılması ve bu sayede ikramiyenin 3000 TL'ye yükselmesini öngörüyor. İkinci senaryoda ise bayram ikramiyesine %100 zam yapılacağı ve ikramiyenin 4.000 TL olacağı belirtiliyor. İkramiyelerin 21 Haziran'da ödenmesi de oldukça muhtemel görünüyor.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında yeni dönem

Emekliler, bayram ikramiyesi konusundaki bu olumlu gelişmeleri heyecanla takip ediyor. Bayram öncesindeki bu müjdeli haber, emeklilere moral olacak gibi görünüyor.