Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren asgari ücretin ne kadar olacağı konusu önümüzdeki hafta içerisinde yanıt bulmuş olacak.

İşçi ve iş verenler ayrı ayrı asgari ücret hesabı yaparken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; Asgari ücretin belli olacağı tarihi söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 20 Aralık Salı günü asgari ücretin ne kadar olacağını açıklayacaklarını duyurdu. Bilgin, "Salı günü asgari ücret müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız."  dedi.

Öte yandan Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici, HaberTürk canlı yayınında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Destici, asgari ücretin belirlenmesinde çözüm odaklı bir yol izlendiğini belirtirken, asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda ise net rakam verdi.

Destici: "Hepsi uzlaşıya açık. İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikamız 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında asgari ücrette artış meydana geleceğini düşünüyorum. Buna da hükümet, işçi kesimi ve işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum." dedi.