Cumhur İttifakı, Bursa, Balıkesir ve Samsun illerinde seçimlere ortak adaylarla katılma kararı aldı. Buna göre, Bursa'nın Yenişehir-Harmancık, Balıkesir'in Susurluk-Gömeç, Samsun'un ise Alaçam-Asarcık ilçelerinde AK Parti aday çıkarmayacak. Bu ilçelerde MHP'nin adayı desteklenecek.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Cumhur İttifakı lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 büyükşehirde de AK Parti'nin adaylarını destekleyerek, yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, "Meclis üyelerini şehirlerin demografik yapısına göre belirleyelim. Yerel seçimler büyük önem arz ediyor. Çok iyi hazırlanmamız lazım. Herkesin gönlüne girin" talimatı verdi.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Merkez'de bir araya gelerek il ve ilçe teşkilatları ile memnuniyet yoklaması yapıyor ve aday isim önerilerini değerlendiriyor. Önceki gün Denizli, Kayseri, Kocaeli ve Sakarya milletvekilleri ile ilgili teşkilatlarla buluşan Erdoğan'ın, önümüzdeki günlerde bu illerin adaylarını netleştirmesi bekleniyor.

Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti ve MHP'nin ortak seçim komisyonu da adaylık konusunda büyük ölçüde anlaşmaya varmış durumda. Çalışmaların %99 tamamlandığı belirtilirken, komisyon ve meclis üyelikleriyle ilgili detaylı çalışmaların devam ettiği ifade ediliyor. Hedef, çalışmaları tamamlayarak raporları Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sunmak. Bu süreçte aday belirleme konusunda sona gelinmesi bekleniyor.