AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, “Büyük Filistin Mitingi" gerçekleştirecek. İsrail’in saldırılarına dikkat çekmek ve Filistin’e destek olmak için gerçekleştirilecek mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Büyük Filistin Mitingi’ne ayrıca cumhur ittifakından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da katılmaları bekleniyor. Medya, spor, sanat, iş dünyası, Filistin diasporasından çok sayıda etkili ismin katılacağı miting, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarına açık olacak.

Avrupa ülkelerinde Filistin için birçok gösteri yapıldı

İngiltere: Avrupa’daki Filistin yanlısı gösterilerin en büyüğüne İngiltere’nin başkenti Londra ev sahipliği yaptı. Londra polisinin tahminlerine göre yaklaşık 100 bin kişi "Özgür Filistin" sloganları atarak, pankartlar taşıyarak ve Filistin bayrakları sallayarak mitinge katıldı.

İtalya’nın başkenti Roma'da yüzlerce protestocu İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu.

773x435_cmsv2_98ca8b2d-9e87-5f7f-814d-573a01dc9acf-7968100

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, geçen hafta yaptığı açıklamada, Hamas'ın bu ayın başında gerçekleştirdiği saldırıdan bu yana Alman polisinin İsrail-Gazze çatışmasıyla ilgili olarak yasaları ihlal ettikleri gerekçesiyle 1,100'den fazla kişi hakkında soruşturma açtığını söyledi. Bu arada Berlin'de binlerce kişi antisemitizme karşı çıkmak ve İsrail'e destek vermek amacıyla gösteri düzenledi. Berlin polisinin gösteri yasağına rağmen yüzlerce Filistin yanlısı protestocu Almanya'nın başkentinde yürüdü. İlk önce göstericilerin etrafını kuşatan Alman polisi, sonunda yürüyüşün devam etmesine izin verdi.

Amerika'da yönetimin İsrail'e koşulsuz verdiği desteğe tepki gösterenlerin sayısı artıyor

Ülkenin belli başlı kentlerinde yine gösteriler vardı. Başkent Washington'daki gösteride protestocular beyaz saraya doğru yürüdü. Filistin bayrakları taşıyan kalabalık acil ateşkes çağrısı yaptı.

2123144

Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

New York'ta Gazze'de ölenler için dua edildi

Bir diğer gösteri New York'taydı. Eylemciler belediye binası önünde Gazze'de ölenler için dua etti. Lübnan asıllı Hristiyan Atlas Thomas, 6 yaşındaki Filistinli bir çocuğun öldürülmesinin ardından ihanete uğramış gibi hissettiğini ve çok endişeli olduğunu söyledi. Biden yönetimini eleştirdi. "İhanete uğradığımı hissediyorum, halkını önemseyen bir başkan değil. Bu, kendi halkından olanlar ve olmayanların hayatlarıyla ilgilenen bir başkan değil. Bu yönetimin bizi ve nasıl yaşadığımızı, hayatta kalıp kalmadığımızı umursamadığını düşünmüyorum" dedi.

Dünya üniversite sıralamasına göre en iyi okul olarak kabul edilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde de öğrenciler gösteri yaptı. Gençler "Özgür Filistin" sloganı atarak Gazze ve Filistin'e destek verdi.

İSTANBUL FİLİSTİN MİTİNGİ NEREDE, NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

28 Ekim 2023 tarihinde, Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek mitinge İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden milyonlarca vatandaşın katılması bekleniyor.

photo_5888534862036583315_y