AK Parti, Özel'in Taleplerini Değerlendirecek! Ekonomi ve Yargı Reformu Öncelikli Konular AK Parti, Özel'in Taleplerini Değerlendirecek! Ekonomi ve Yargı Reformu Öncelikli Konular

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için aday adaylığı sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yavuz'un açıklamalarına göre, aday başvuruları dijital ortamda alınacak ve başvuruların 17 Kasım'a kadar devam edeceği belirtildi.

Öne çıkan bilgiler arasında başvuru aidatının alınmayacağı, bunun yerine bağışların kabul edileceği bilgisi bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, İl Belediye Başkanlığı için 30 bin TL ve ilçe belediye başkanlıkları için 20 bin TL bağış alınacak. Bu bağışların ise Gazze'deki saldırılardan etkilenenlere AFAD tarafından ulaştırılacağı ifade edildi.

Yavuz, dijital süreçlerin önemine vurgu yaparak, başvuruların dijital ortamda alınmasının kağıt israfını önleyeceğini ve çevreye katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, mevcut milletvekillerinden aday müracaatı alınmayacağını, dijital temayül yoklaması ve itiraz süreçlerinin de dijital olarak yürütüleceğini ifade etti.