Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

Sezgin Tanrıkulu kimdir ve neden eleştiriliyor?

Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili olarak tanınıyor. Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla geniş bir tartışma yaratmıştı. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında yaptığı çeşitli iddialar, birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Tanrıkulu, TSK'nın köylere yönelik saldırılarını ve 15 köylüyü helikopterden attığını iddia etmişti.

İddiaların sonuçları ne oldu?

Tanrıkulu'nun bu tür iddiaları sonrasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Başsavcılık, Tanrıkulu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla harekete geçti.

Fezlekenin yolu Cumhurbaşkanlığı'na düştü

Tanrıkulu'nun dokunulmazlığıyla ilgili hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Bakanlık, Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulundu. Fezleke, TBMM’ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilmiş durumda.

Tanrıkulu'nun TSK eleştirisi neydi?

Sezgin Tanrıkulu, yaptığı açıklamalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eleştirilmeye açık olduğunu savunmuştu. Milletvekili olarak TSK üzerinden yaşanan şüpheli olayların aydınlatılması gerektiğini belirtti. "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız," diyerek TSK üzerinden oluşabilecek her türlü şaibenin kalkması için sorgulayacaklarını ifade etmişti.