Son dönemde yaşadığı durgunlukla gündem olan altın fiyatları ile ilgili çok konuşulacak bir tahmine imza atan ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed)'in kararı sonrasında altında sert bir sıçramanın yaşanmasının yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarının bastırıldığını söyleyen İslam Memiş, artık altın fiyatlarının bastırılamayacağını, gram altında sert yükselişlerinin yaşanacağını belirtti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in açıklamalarından öne çıkan detaylar ise şu şekilde:

''ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT''

"ABD ve Avrupa'da enflasyon bitmedi demiştim. Özellikle son enflasyon verileri gösteriyor ki, kış aylarında dünyayı kasıp kavuracak yeni bir enflasyon dalgası bizi bekliyor. Bu doğrultuda paylaşılan son veriler, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafında tereddüt yaşanmasına neden olurken, ekonomistler tarafından yaz aylarında beklenen yükseliş dalgası, yönünü yılın son 3 ayına çevirmiş durumda.

Bu ay paylaşılan veriler ve ABD'de enflasyonun 3.5 seviyelerine düşürülmesi, artık çok açık gösteriyor ki altın için sert ve istikrarlı bir yükseliş an meselesi. Şu anda yaşanan yatay yönlü hareketlerin çok yakında son bulacağını söyleyebiliriz.

Muhtemelen FED kanadında son faiz artırımı Eylül ayında 25 baz puan ile yapılacaktır ve 2023 sonuna kadar sabit bir faiz uygulamasına geçilecektir. İşte bu noktada, altında ons fiyatının Ekim ayıyla birlikte yeniden 2000 dolar seviyesini aşacağını söylemek mümkün.

''DİP FİYATTAN ALTIN ALABİLMEK İÇİN SON 2 GÜN''

''2023 altının yılı olacak demiştim. Yılın ilk 9 ayında, beklenenin çok üzerinde bir baskılama ile karşı karşıya kalan altın, artık durdurulması imkansız bir hale dönüşecek. Bu iddiamda hala ısrarcıyım. Emtiaların tamamı, özellikle gümüş tarafında da oldukça kazançlı bir yıl sonu yaşanacaktır. Belki de getiri bakımından altını sollayacak tek yatırım aracı gümüş olacak.

Ons altının Ekim ayı itibarıyla 2000 doların altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta belirttiğim gibi, dip fiyattan alım yapmak isteyenler için 2023 penceresi bu hafta kapanabilir. Ancak hala kazanç sağlamak mümkün çünkü ons için 2024 yılında 2350 dolarlık bir sınırın kırılacağını beklemeye devam ediyorum.

Sedyeden Kalkıp Doktora Saldırmıştı! Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı Sedyeden Kalkıp Doktora Saldırmıştı! Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

Doğal olarak bu artışlara bağlı olarak gramda da ciddi yükselişler yaşanacaktır. Gün içerisinde 1675 liraları gören gram altın, gelecek aylarda muhtemelen hem ons tarafından yükselecek, hem de dolar/TL paritesi artacağı için gramın Türk lirası karşısındaki değerlenişi çift yönlü bir destek almış olacak. Burada uzun süreli bekleyenler, yılın sonunda ceplerini en çok dolduranlar olacaktır

Karar açıklanana kadar xauusd paritesinin 1910 dolar altına düşmeyeceğini düşünsem de, çarşamba gününe kadar yapılacak hamleler hala alım fırsatı olarak görünebilir. Gelecek haftalardan itibaren, özellikle kripto paralar için de boğa sezonunun başladığına yönelik işaretler gelmeye devam ederken, altında da sert ve uzun soluklu yükseliş yaşanabilir. Belki de bu kırılma Fed kararının ardından yaşanacaktır. Bu yüzden, son iki gün için iyi bir pencere olduğunu düşünüyorum.''