Cumhuriyet Halk Partisi , yerel seçimlere yönelik aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından 14 Aralık Perşembe günü Parti Meclisi'ni (PM) toplamaya hazırlanıyor. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirleneceği PM toplantısında, ilk adaylar kamuoyu ile paylaşılacak.

Bir alkollü içki grubuna daha zam geldi! İşte yeni fiyatlar Bir alkollü içki grubuna daha zam geldi! İşte yeni fiyatlar

CHP'de büyükşehir belediye başkanlığı için 58 kişi, belediye başkan adaylığı için ise 2 bin 714 kişi başvuruda bulunurken, toplam başvuru sayısının 15 bini aştığı belirtiliyor. Parti içindeki bu yoğun ilgi, yerel seçimlerde CHP'nin iddialı bir şekilde sahada yer almasını sağlamayı hedefliyor.

Parti Meclisi toplantısında ele alınacak konular arasında "Yerel Seçim Stratejisi" ve aday belirleme yöntemine dair stratejiler bulunuyor. Anket çalışmaları sonucunda belirlenecek memnuniyet durumları doğrultusunda aday atamaları yapılacak ve memnuniyetsizlik durumunda öne çıkan adaylar belirlenecek.

İl bazında adayların kamuoyuna açıklanması ise Perşembe günkü toplantıda beklenmiyor. Ancak, anket çalışmaları tamamlanan illerde durum değerlendirmesi yapılacak ve aday belirleme süreci şekillenecek.