Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerden sonra başlayan parçalanma süreci, İstanbul teşkilatında yaşanan hakimiyet mücadelesiyle yeni bir boyut kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel merkez ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda İstanbul İl Başkanlığı için farklı bir aday belirleme kararı aldı. İmamoğlu'nun tercihi, partinin bilgi iletişim sorumlusu olarak görev yapmış olan Onursal Adıgüzel oldu.

Onursal Adıgüzel, daha önce Kılıçdaroğlu tarafından partinin bilgi iletişim sorumluluğundan istifa ettirilmişti. İmamoğlu, İstanbul teşkilatında daha etkin bir rol oynamak ve kendi kontrolünü sağlamak amacıyla Adıgüzel'i İstanbul İl Başkanlığına aday göstermeye karar verdi. Bu hamle, genel merkez ile İmamoğlu arasındaki kavganın devam ettiğini gösteriyor.

Öte yandan, İmamoğlu'nun parti içinde olağanüstü kurultay talebiyle ilgili olarak imza topladığı ancak 200 imzaya bile ulaşamadığı iddia ediliyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için üye tam sayısının salt çoğunluğunun on beş günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile başvuru yapılması gerekiyor. Bin 240 delegeye sahip olan CHP'de olağanüstü kurultay için noter tasdikli 621 imza gerekiyor.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

CHP içerisindeki parçalanma ve İmamoğlu ile genel merkez arasındaki kavga, parti içindeki çekişmelerin artmasına ve siyasi atmosferin hareketlenmesine neden oluyor. İmamoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı için aday belirlemesi, partinin geleceği ve iç dinamikleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi