Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) MYK ve PM toplantısı öncesinde Eskişehir'de yaşanan kriz gündemde. Mevcut Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yeniden adaylık başvurusu yapması, parti içinde tartışmalara neden oldu. 86 yaşındaki Büyükerşen'in artık aday olmaması gerektiğini savunan bir grup üye ortaya çıktı.

Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş! Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu krizi çözmek için devreye girdi. Özel'in, Yılmaz Büyükerşen'i adaylıktan vazgeçirmeye yönelik çabaları olduğu öğrenildi. Ancak bu sürecin "kırgınlığa yol açmadan" gerçekleştirilmeye çalışıldığı belirtiliyor. Özel'in, Büyükerşen'le geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaparak fikir alışverişinde bulunduğu ve adaylık konusundaki düşüncelerini aldığı ifade ediliyor.

Parti içindeki bazı yöneticilerin, Eskişehir'de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç veya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un büyükşehir adaylığına destek verme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Ancak Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'in aday yapılmaması durumunda seçimin kaybedilme riski olduğunu düşünen bir başka grup da bulunuyor.

Parti içinde Eskişehir konusunda ortak bir görüş oluşmaması nedeniyle adayın açıklanmasının ertelenebileceği ifade ediliyor. CHP'nin bugünkü toplantısında, Eskişehir ve diğer bazı büyükşehirlerle ilgili belediye başkan adaylarının belirlenmesi bekleniyor.