MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak MHP, Belediye Başkanlarını "Üretken Belediyecilik" İçin Kampa Alacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyum uygulamasına karşı olduklarını belirtti. Ayrıca, Zafer Partisi ile yapılan gizli protokolden bazı Kürt seçmenlerin rahatsız olduğunu ifade etti. Özel, HEDEP ile ittifak konusunda da açıklamalarda bulunarak "Onlarla bir iş birliği yapacaksak bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var" dedi.

CHP lideri Özel'in kayyum uygulamasına yönelik görüşleri şu şekilde oldu:

Özel "Kayyum işine kökten karşıyız. Burada diyorlar ki 'Devletle HEDEP görüşüyor ve aday çıkarmaları karşılığında kayyum atamama gibi birtakım iddialar var.' Bunu çok tehlikeli buluyorum. AK Parti, siyasi etiği olmayan, sözüne en güvenilmeyecek, bugün böyle söyleyen yarın tam tersini yapan bir partidir. Yani CHP’ye kaybettirmek için ‘Her yerde aday çıkarılsın’ deyip kayyum atamama sözü verip, seçimin ertesi günü kayyum atar. AK Parti’ye aldanmamak lazım." dedi.

Özel, HEDEP ile ittifak konusunda da şunları söyledi;

"HEDEP Eş Genel Başkanları ile aradıklarında ayrı ayrı görüştük. Onlara da söyledim. 'Ziyarete gelmek isteriz' dediler, beklerim dedim. 'Meclis’e mi' diye sordular, 'Hiç fark etmez' dedim. Genel Merkez’e de gelebileceklerini söyledim. Tercihi onlara bıraktım. Onlarla da bir iş birliği yapacaksak bunu kamuoyunun bilmeye hakkı var. Bir görüşme olacaksa açıktan yapılmasına yönelik isteği son derece haklı bir talep olarak görüyorum."

HEDEP ile Zafer Partisi arasında yapılan gizli protokolden bazı Kürt seçmenlerin rahatsız olduğunu vurgulayan Özel, "Diyarbakır’da, ‘Değişim olmazsa oy vermeyeceğiz, gizli protokole çok kızıyoruz’ diye bir sürü Kürt seçmen yüzüme söyledi" dedi.