Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul'un Ataşehir ilçesinde tekrar aday gösterilmeyen Battal İlgezdi'nin "Aleviler tasfiye ediliyor" iddiasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi. İlgezdi'nin, "Kılıçdaroğlu'na destek verdiğimiz için tasfiye ediliyoruz" şeklindeki açıklamasına Özgür Özel, Gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada cevap verdi.

Özel, bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Bu iddiaları, yayınlanan aday listeleri yalanlıyor" dedi. Yapılan açıklamaların nesnel bir bakış açısından uzak olduğunu ifade eden Özel, siyasetin bu kadar objektifliği kaldıramayacağını belirtti.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

"Ne Alevinin ne Kürt’ün tasfiye olduğu yok" diyen Özgür Özel, CHP'nin 900 adayını açıkladığını ve çok sayıda Alevi aday gösterdiklerini vurguladı. Özel, Battal İlgezdi'nin uzun süredir yaptığı göreve aday gösterilmemesinin verdiği üzüntüyle konuyu nesnel ve tarafsız bir şekilde değerlendirmediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu en çok destekleyen iki arkadaşlarını Bursa ve Balıkesir'de aday gösterdiklerini belirten Özgür Özel, "Bir tasfiye söz konusu değil. Bu iddiaları, yayınlanan aday listeleri yalanlıyor" şeklinde konuştu. Özel, ilerleyen günlerde İlgezdi'nin bu değerlendirmelerinden pişmanlık duyacağını düşündüğünü ifade etti.