Cumhurbaşkanlığı adaylığındaki belirsizlik sebebiyle eleştirilerin odağında bulunan Altılı Masa'nın adaylık konusunda yoğun bir tempoya girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, aday belirleme sorununun sadece kendilerini ilgilendirdiğini söyledi.

CHP lideri kendisinin cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yakarak, Altılı Masa'nın aday belirleyebilmek için çalışmalara başladığını şu sözlerle açıkladı:

"İçinde olduğumuz sorun bizim sorunumuz. Oturup konuşuyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor. Olayı bir parti olayı şeklinde tanımlarsanız bu iş çözülmez. Biz bu işi çözmek için çoktan yola çıktık. Rozet sonuçta Türkiye rozeti biz bu ülke için çalışıyoruz. Biz Türkiye’nin ikinci yüzyılı için çalışıyoruz. İsmim üzerinde mutabakat olursa elbette bu görevi yapmak onurlu bir şey. Neden ismimi ileri sürüyorsunuz diye itirazım olmaz" 

Altılı Masa'da adayın nasıl belirlenceği sorusuna ise şu ifadelerle açıklık getirdi:

"Gündemi ev sahibi olan genel başkan belirler. Ev sahibi olan genel başkan ilk turu yapar sonra olgunlaştırır, sonra arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışır ve liderlerle toplantımızı yaparız. Her lider düşüncesini özgürce ifade eder. Uygarca konuşur ve bir karar alırız" 

''Adaylık için mutabakat olması lazım. Benim öteden beri üzerinde durduğum bu. Mutabakat olmadan karar almayı asla doğru bulmam. Karamollaoğlu ismimi söylerse itirazım olmaz. Bu mutabakatın dışına çıkmak olur.''