Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimi, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasındaki güç mücadelesinin yansıması olarak görülüyor.

8 Ekim 2023 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde 08:00 itibariyle başlayan kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yarışacak.

Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği aday olarak gösteriliyor. Cemal Canpolat ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği aday olarak görülüyor.

Kongreye 600'den fazla il delegesi katılacak. Doğal delegeler hariç, 196 delege büyük kurultaya katılacak. Bu nedenle, İstanbul İl Başkanlığı seçimi, büyük kurultaya gidecek delegelerin belirlenmesi açısından da önemli.

Canan Kaftancıoğlu, 2018 yılında il başkanlığını beş oyla kaybettiği Özgür Çelik'e karşı Cemal Canpolat'ı destekliyor. Canpolat 15 Temmuz gecesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte televizyon izlerken çekilen görüntüleriyle hafızalara yer etmişti.