Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halk TV ile arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Halk TV ile yapılan sözleşmeyi feshettiğini duyurdu. 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında yapılan bu fesihle birlikte, CHP ve Halk TV arasındaki tüm ilişkiler sona erdi.

Meteoroloji'den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı Meteoroloji'den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı

Avukat Çağlar Çağlayan tarafından Ankara 54. Noterliğine verilmek üzere hazırlanan fesihnamede, 1 Ocak 2023 tarihli sözleşmenin 6.3. numaralı maddesinin, sözleşmenin 7 gün önceden bildirimle tek taraflı ve tazminatsız olarak feshedilebileceğini düzenlediği belirtildi. Bu çerçevede, CHP'nin Halk TV ile olan sözleşmesini bu maddeye uygun olarak feshettiği ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir."