Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Çiğli Belediye Başkan adaylığı, çektiği videolar nedeniyle iptal edilen Uygar Yıldırım, sosyal medya hesapları üzerinden tepkisini dile getirdi. Adaylığının, parti etiğine aykırı bir şekilde iptal edildiğini belirten Yıldırım, Alevi inancında adaylık gaspının olmadığını ifade etti.

CHP Genel Merkezi tarafından 29 Ocak'ta Çiğli Belediye Başkanı Adayı olarak belirlenen Uygar Yıldırım, çektiği videoların ardından adaylığı iptal edilerek yerine Onur Emrah Yıldız'ın aday gösterilmesiyle gündeme gelmişti.

Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor

Yıldırım, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, adaylığının parti tüzüğüne aykırı bir şekilde iptal edildiğini ve yaşanan süreci anlatarak, "Alevi inancında adaylık gaspı olmaz" dedi. CHP Çiğli İlçe Başkanı'nın aldığı kararı tanımadığını belirten Yıldırım, müdahale iddialarını parti suçu olarak nitelendirdi ve yaşanan durumu hukuksuz olarak değerlendirdi.