California bölge savcılığı ofisleri tarafından yapılan duyuruda, San Joaquin bölgesinde şirkete yönelik gerçekleşen şikayette, zararlı atıkların imhası, atıkların üretilmesi ve yönetimiyle ilgili yasalara aykırı davranılığı iddiasının olduğu söylendi.

Söz konusu açıklamada, araç servis noktlarına, enerji noktalarınave bir fabrikada zararlı atıklar konusunda yasaya aykırı davranmadığı ileri sürülen Tesla'nın soruşturmada ortak olduğu ve savcıların dikkatine sunduğu yasalara uyumu yükselmek için çalışmalar yaptığı bilgisi verildi.

Davada iki tarafından uzlaşıya gidildiği belirtilirken, şirketin anlaşma neticesinde ceza, soruşturma masrafları, çalışanların eğitimi için 1,3 milyon dolar, atık denetimleri için ise 200 bin dolar ödemesine karar verildi.

San Joaquin Bölge Savcısı Ron Freitas, "Elektrikli araçlar çevresel ıslahta rol oynuyor ancak bunların üretimi ve bakımının zararlı atıklara yol açtığını kabul etmek gerekir" ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti'nin yeni başkanlık divanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanlık divanı belli oldu

California eyaletinde yaklaşık olarak 57 araç servis noktası ve 18 güneş enerjisi tesisi yer alan Tesla, San Francisco'nun Fremont şehrinde elektrikli araçlar üretimi yapıyor.