Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak? Temmuz Ayında En Yüksek Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Çaykur'un özelleştirilmesiyle ilgili çıkan iddialara cevap verdi. Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Varlık Fonu'nun böyle bir özelleştirme konusunu gündemlerine almadığını belirtti. Çaykur'un özerk bütçesiyle devlet teşekkülü olarak çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz ayrıca 12. Kalkınma Planı ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, sivil ve demokratik bir anayasa yapılmasının kalkınma sürecine katkı sağlayacağını ifade etti. Yılmaz, "Azami müştereklerde buluşarak en geniş mutabakatı oluşturarak kalkınma planımıza ve 2053 perspektifine destek sağlayacaktır" dedi.

Ayrıca, kur hedefleri konusunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, önümüzdeki dönemde kurda büyük bir hareketlilik beklemediklerini belirtti ve son dönemde yaşanan hareketliliği teknik ve siyasi olarak beklememediklerini söyledi.

Çaykur'un özelleştirilmesine yönelik iddialara net bir yanıt veren Cevdet Yılmaz, Çaykur'un özerk bütçesiyle çalışmalarına devam ettiğini ve özelleştirmeye dahil olmadığını açıkladı. Yılmaz, Çaykur'un 2023 yılında iki yeni fabrika ile kapasitesini artırarak, özelleştirmeden uzak yatırımlarına devam ettiğini ifade etti.