Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, daha önce yaptığı açıklamalarda İstanbul'dan taşınacağını duyurmuş ve bu kararıyla gündem olmuştu. Şengör, bu kararını yeni açıklamalarıyla detaylandırdı ve İstanbul'dan neden taşınacağını açıkladı. İşte detaylar...

Sokakta tartıştığı iki kadından birinin boğazını kesti, diğerini yaraladı Sokakta tartıştığı iki kadından birinin boğazını kesti, diğerini yaraladı

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul'da yaşanabilecek büyük bir deprem sonrası oluşacak kaos durumlarına dikkat çekti. Deprem anında İstanbul'un çeşitli bölgelerinde yangınlar, selden su taşkınları ve altyapı sorunları gibi çok sayıda sorunun ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Kaçamazsın. Ben Boğaz'da oturuyorum ben de kaçamam. Yağmalar başlayacak, ırza geçmeler başlayacak.

screenshot-6859-L3Bv

Özellikle İstanbul'un dar sokaklarında ve yoğun nüfuslu semtlerinde yaşayanların, deprem anında güvenli bir şekilde kaçış yapma imkanlarının kısıtlı olabileceğine dikkat çekti. Nişantaşı gibi merkezi semtlerin yangınlarla kaplanması ve insanların sokaklarda mahsur kalma riski olduğunu ifade etti.

Şengör, ayrıca deprem sonrası toplumsal düzensizliklerin ve kaosun yaşanabileceğini öne sürdü. Bu durumun, yağmalamalar ve güvenlik sorunlarını beraberinde getirebileceğine dikkat çekti.

Bu nedenle, Celal Şengör ve ailesinin İstanbul'dan taşınma kararı aldığını ve Çanakkale'ye yerleşmeyi planladıklarını söyledi. Ancak Şengör, taşınacakları yerin de fay hatlarına yakın olduğunu ancak yapılarının bu tür risklere karşı dayanıklı olduğunu belirtti.