Meteoroloji uyardı: Soğuk hava ve yağış geliyor, bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Soğuk hava ve yağış geliyor, bu illerde yaşayanlar dikkat!

Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve beslenme konusundaki tavsiyeleriyle tanınan bir isim. Bu defa, yaz aylarında güneş ışınlarından korunma amacıyla kullanılan güneş kremlerine dikkat çekiyor. Karatay, "Güneş kremleri cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilir, kullanmaktan kaçının" dedi.

Güneş Kremi Gerçekten Tehlikeli mi?

Sağlık uzmanları, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için genellikle güneş kremlerinin kullanılmasını önerir. Ancak, Canan Karatay’ın açıklamaları bu konudaki görüşleri değiştirebilir. Karatay, güneş kremlerinin içerdiği kimyasal maddelerin cilt sağlığına zarar verebileceğini belirtti.

Karatay'ın Önerileri Neler?

Güneş ışınlarının cildi yaşlandırdığına, cilt kanseri riskini artırdığına dair genel kabul görmüş bilgiler var. Ancak Karatay, güneşin zararlı etkilerinden korunmanın yolunun güneş kremleri olmadığını iddia ediyor. Ona göre, doğal yollarla korunma ve sağlıklı beslenme, cilt sağlığını korumak için en önemli unsurlar.

"Kimyasallardan Uzak Durun!"

Karatay'ın son önerisi ise, kimyasal ürünlerden uzak durmak. "Güneş kremleri de dahil olmak üzere, kimyasal içerikli tüm ürünlerden uzak durun. Sağlıklı bir yaşam için doğal yöntemleri tercih edin" dedi.