İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de yaşanan orman yangınıyla mücadele çerçevesinde, bölgedeki 9 köyde toplam 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yangına müdahale çalışmalarını detaylandırdı. Yangın bölgesine Milli Savunma Bakanlığı, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, emniyet, jandarma, belediyeler ve özel idarelerden oluşan toplam 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ve iş makinesinin sevk edildiğini açıkladı.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Sarıcaeli Köyü Yaşlı Bakım Evi'nden 72 vatandaşın tahliye edilerek Terzioğlu KYK Yurdu'na yerleştirildiğini belirten Yerlikaya, ayrıca Çanakkale-Çan kara yolunun tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapatıldığını ve Çanakkale Boğazı'nın çift taraflı deniz ulaşımının kapandığını ifade etti.

Son olarak Yerlikaya, "Allah, ülkemizi ve milletimizi bütün afetlerden korusun. Geçmiş olsun." şeklinde temenni ve geçmiş olsun dileklerini iletti.