Dün yeni bakanlarla ilk kabinesini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada  "Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor." dedi.

Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den 15 kente 'sarı kodlu' uyarı: Saat verildi, O illerde yaşayanlar dikkat!

Temmuz ayının ilk haftasında kamuoyuna açıklanması beklenen yeni asgari ücret ile ilgili gerekli verilerin tamamlanması bekleniyor.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için anket çalışması yapılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu da Kurban Bayramı bittikten hemen sonra toplanacak.

Yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlık yapacağı komisyon toplantısında yılın ikinci yarısında geçerli olacak ara zam belirlenecek. Ara zammın belirlenmesinde temmuzun ilk haftasında açıklanacak haziran ayı verileri ile ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon miktarı asgari ücretin belirlenmesine etkin rol  alacak. 

Asgari ücretin uygulanacak refah payı ile birlikte yaklaşık yüzde 30 zamla 11 bin lira seviyesine çıkacağı konuşuluyor.