Çalışanların maaşlarında rekor bir artış gerçekleşiyor. Bir fabrikada yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda işçilerin maaşlarına tam yüzde 57 oranında zam yapıldı. Bu zam ile birlikte en düşük ücretli işçilerin maaşı sosyal haklarla birlikte net 25 bin 100 TL seviyesine yükseldi. Yeni sözleşme 2 yıllık bir süreyi kapsamaktadır.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Kolsan Lastik Fabrikası'ndaki işçilerin haklarını korumak amacıyla gerçekleştirilen 5 toplantı sonucunda anlaşmaya varıldı. Brüt 12 bin 600 TL olan işçi maaşları, yapılan zam ile 22 bin 130 TL'ye yükseldi. Ayrıca, sözleşme süresi de 2 yıla indirildi.

Bu zamdan etkilenen toplamda 650 işçi bulunmaktadır. Yapılan anlaşma 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Sözleşme kapsamında ilk 6 ayda işçi maaşlarına yüzde 57 zam yapıldı ve sonraki 6 aylık dönemlerde enflasyon artı 3 puan oranında zam yapılması kararlaştırıldı. İşçilerin sosyal hakları da güncellendi ve yakacak yardımı tutarı 3 bin 600 TL olarak belirlendi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı!

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi