Kamu çalışanlarının maaş zammı için toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, memurların ek göstergesinde yapılacak düzenleme de gündemde. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi, yaklaşık 520 bin kamu çalışanını etkileyecek. Bu düzenleme ile 25 yıllık çalışanın aylığına yaklaşık 2.800 TL, ikramiyesine ise 60 bin TL'den başlayan artış getirilmesi planlanıyor.

2023 yılında gerçekleştirilen ek gösterge düzenlemesi sonucunda 1. dereceye kadar olan tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan artırılmıştı. Ancak yeni düzenleme ile daha fazla memurun yararlanması hedefleniyor. Öğretmenler, polisler, hemşireler ve müdür gibi bazı meslek gruplarında ek göstergeler 2200 veya 3000'den 3600'e çıkarıldı. Bu değişiklik, Temmuz 2022'de yapılan yasal düzenlemenin ardından 15 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girdi.

4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo! 4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo!

Ek gösterge, memurların maaşları, emeklilik sonrası aylıkları ve ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük bir rol oynuyor. Yapılacak düzenleme ile 25 yıllık çalışanların aylıkları ve ikramiyeleri artırılacak. Yardımcı hizmetler sınıfındaki çalışanlara 600 ek gösterge verilirken, ortaokul, lise mezunu ve iki yıllık üniversite mezunları da bu düzenlemelerden yararlanacak. Ayrıca, polis koleji mezunları, bekçiler, uzman jandarmalar gibi farklı meslek grupları da ek gösterge artışından faydalanabilecekler.