Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışan annelere destek olmak amacıyla yeni bir model geliştirdi. Türkiye genelinde 0-3 yaş arası çocuklara yönelik "Mahalle Odaklı Kreşler" kurulacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu modelin kadınların iş ve ev hayatı arasında tercih yapmalarını engellemeyi hedeflediğini belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı bütçe görüşmelerinde Göktaş, Çocukların Korunması ve Gelişiminin Sağlanması Programı'na 26.5 milyar lira ödenek tahsis ettiklerini açıkladı. Ayrıca, 0-3 yaş dönemi çocuklara bakım ve eğitim hizmeti sunacak Mahalle Odaklı Kreş Modeli'nin Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla yeni evlilikleri teşvik edeceklerini, genç girişimcilere destek olacaklarını açıkladı. 2024'ün ilk yarısında başlatılacak pilot uygulamalarla, 150 bin liralık desteğin gençlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulacağını ifade etti.