Aydın'ın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik iddialı bir suçlama daha getirdi. İddiaya göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi, 100 bin TL sermaye ile kurulan bir şirkete 450 milyon TL değerinde asfalt ihalesi verdi.

Atay'ın iddiasına göre, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef alarak "Asfalt ihalesinde 32 milyon TL yolsuzluk yaptılar" suçlamasını getirdi. Ancak şimdi, bu iddialara ilişkin yeni ve çarpıcı ayrıntılar gün yüzüne çıktı.

Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı Tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimine ilişkin taslak müfredat erişime açıldı

Sabah gazetesinin haberine göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2017 ile 2021 yılları arasında İmfalt Yol Yapı Sanayi Ticaret Şirketi'ne toplamda 440 milyon TL değerinde asfalt ihalesi vermiş. Ancak daha sonra dikkat çeken bir durum ortaya çıktı. 100 bin TL sermayeyle kurulan Martoksal A.Ş. isimli şirkete, tam 450 milyon TL değerinde asfalt ihalesi verildiği belirlendi.

Martoksal A.Ş., 14 Ocak 2020 tarihinde İsmet Durnabaş ve Süleyman Elivar tarafından 100 bin TL sermayeyle kurulmuş. Daha sonra sermayesini 1 milyon TL'ye çıkaran bu şirket, 31 Ekim 2022 tarihinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yol yapım, bakım, onarım ve altyapı işleri için açtığı ihaleye teklif verdi. Ancak ihaleye teklif veren 5 firma arasından sadece 2'si seçildi. İlginç olan ise, en düşük teklifi sunan firma yerine, 450 milyon TL teklif veren Martoksal A.Ş.'nin ihaleyi kazanması oldu.

Bu olayın ardından ise Martoksal A.Ş.'nin kuruluşundan kısa bir süre sonra 3 kez adres değiştirdiği de ortaya çıktı. Şirketin, 100 bin TL sermayeyle böylesine büyük bir ihaleyi kazanması ve adres değişiklikleri, kamuoyunda büyük şaşkınlık yaratırken, konuyla ilgili soruşturma başlatılması bekleniyor.