Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı... Türkiye'de kaç otomobil var? En çok hangi renk tercih ediliyor? İlginç veriler açıklandı...

TÜSAD İnfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, Covid-19 pandemisinin hala aşının yan etkileri üzerine tartışmaların devam ettiğine dikkat çekerek, yeni bir araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. İngiltere, İspanya ve Estonya'da 20 milyon kişinin verilerinin incelendiği bir makalenin sonuçlarına göre, Covid-19'a bağlı kardiyovasküler ve tromboembolik komplikasyonların aşıdan değil, virüsün kendisinden kaynaklandığı ortaya konulmuştu.

Prof. Dr. Kömürcüoğlu, özellikle Covid-19'un Omicron varyantı sonrası ağır hastalık sıklığının azalmasına rağmen, virüsün hala mevsimsel viral etkenler içinde ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti. Hastalığın hafif geçirilmesi durumunda bile damarsal yan etkilere sebep olabileceğini vurgulayan Kömürcüoğlu, mevcut aşıların koruyuculuğunun zaman içinde azaldığını ve özellikle ileri yaştaki ve ciddi eşlik eden kronik hastalıkları olan kişilerin yılda bir kez aşılanması gerektiğini belirtti.