Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2023-2024 İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) sonuçları, heyecanla bekleniyor. İşte bursluluk sınavı sonuçları ve burs ödemeleri hakkında bilgiler:

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?


MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, bursluluk sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Sonuçlar, bu tarihten itibaren öğrenciler ve veliler tarafından online olarak görüntülenebilecek.

sinav-4-IRG2

Burs Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?


Öğrenci bursları, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavını kazanarak okula kayıt yaptıran öğrencilere Ekim ayı başından itibaren ödenir. Bu nedenle burs ödemeleri, sonuçların açıklanmasının ardından Ekim ayında başlayacaktır.

Bursluluk sınavını kazandıktan sonra parasız yatılılığa yerleştirilen öğrencilere yönetmelik gereği ayrıca burs verilmemektedir. Bu nedenle sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından burs kazanan öğrenciler, burslarını Ekim ayında almaya başlayacaklar.