Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor

Bursa'da faaliyet gösteren bir kuyumcu, 53 kişiden toplamda 500 milyon lira değerinde altın topladıktan sonra kayıplara karıştı. Olayın ardından harekete geçen emniyet ekipleri, kuyumcu A.Ö. ve işbirlikçilerini adliyeye sevk etti. Dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevkedilen şahısların tüm mal varlıklarına el konuldu.

Kuyumcu A.Ö., önce çevresinden daha sonra ilçe genelinde ve yakın çevrelerde kar payı dağıtma vaadiyle altın toplamaya başlamıştı. Ancak, kar payı ödemelerini yapamayınca bir gece ansızın iş yerindeki tüm altınları toplayarak kayıplara karıştı. Kuyumcu dükkanının iki gün açılmaması üzerine mağdur olan vatandaşlar, durumdan şüphelenerek Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

İncelemeler sonucunda, kuyumcu A.Ö.'nün kaçtığı ve işbirlikçisi H.Ş. ile birlikte İstanbul'a gittiği tespit edildi. İstanbul'da yapılan operasyon sonucunda A.Ö., H.Ş. ve diğer işbirlikçileri gözaltına alındı. Şüphelilerin ayrıca A.Ö.'nün babası S.Ö. ile ortakları A.F.Ş ve kuyumcu dükkanında çalışan S.İ. de gözaltına alındı.

A.Ö. emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederek, işleri bozulduğunda yüksek faizle borç aldığını ve ödemeleri yapamayınca altın satmaya başladığını iddia etti. Ancak, bu ifade üzerine tüm mal varlıklarına el konuldu. Savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.