Günümüzün en ciddi hastalığı kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Kanserli hücrelerin vücuda yayılmaması için yapılan tedaviler, kişinin hastalıktan en az hasar alarak kurtulması için kilit konumda yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Kanser vakaları sağlıksız yaşam koşulları nedeniyle her geçen gün artış kaydederken, kişilerin kanserin etkileri hakkında bilinçli olması ve bu  hastalığın seyrini değiştirebiliyor.

Kanser belirtileri hakkında konuşan Dr. Deborah Lee, "Birçok kanser semptomu geceleri daha kötü görünebilir." dedi. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Dr. Deborah, kanser hücrelerinin bir gecede daha hızlı büyüyebileceğine dair bazı kanıtlar olduğunu, en yaygın semptomun da uyku hiperhidrozu olduğunu söyledi:

"Bu, altta yatan önemli bir hastalık olduğu anlamına gelebilecek potansiyel olarak ciddi bir semptomdur. Terlemeler o kadar şiddetlidir ki yatak örtülerini ıslatırlar, bu nedenle hasta kalkıp duş almak ve nevresimi değiştirmek zorunda kalır."  Dr. Lee, özellikle şu durumları yaşayan kişilerin kanser belirtisi olabileceği gerçeğini göz ardı etmeden bir doktora başvurması gerektiğini söyledi:

  • Kalıcıysa (geceleri tekrarlıyorsa veya bir gecede birden fazla meydana geliyorsa)
  • Sizi uykudan uyandırıyorsa
  • Şiddetli ıslandığınız için duş almak ve nevresimi değiştirmek için yataktan kalkmanız gerekiyorsa
  • Terlemeler ateş eşliğinde geliyorsa

Böbrek, karaciğer ve yumurtalık kanserlerinin yaygın belirtisi olan bu durumların, uykuda hiperhidroz lösemi (kan kanseri) ve lenfoma (lenfatik sistem kanseri) için de önemli bir semptom olduğunun altını çizen Dr. Lee, "Diğer ilişkili semptomlar ateş, açıklanamayan kilo kaybı, kaşıntılı cilt ve yorgunluktur" dedi.