Erbakan'dan iktidara: Borç paçadan akıyor, noter olmayız Erbakan'dan iktidara: Borç paçadan akıyor, noter olmayız

Otomotiv sektöründe fiyat artışlarının yılbaşından bu yana her ay yaklaşık yüzde 10 oranında arttı. Sektör temsilcileri, önümüzdeki aylarda da araç fiyatlarının yüksek seviyelerini koruyacağına dikkat çekiyor. Bu artış trendinde, kur artışlarının yanı sıra, enflasyondan kaçınmak isteyen vatandaşların yatırım amaçlı araç almak istemesi gibi faktörlerin etkili olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, araç arzında yaşanan sıkıntılar nedeniyle piyasanın hareketlerinin sınırlı kaldığı belirtiliyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, sektör temsilcileri kur artışlarına dikkat çekiyor ve önümüzdeki üç ay içinde ikinci el araçlarda yüzde 10-12 arası bir fiyat artışı öngörülüyor.

Markaların düzenli olarak zam yaptığı, sadece Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasındaki fiyat artışının yüzde 5'i bulduğu belirtiliyor. İkinci el araç fiyatlarında talep dengesi de fiyatları etkileyen bir faktör olarak görülüyor. Sıfır araç bulunma sıkıntısı nedeniyle, ikinci el araçlara talebin artması fiyat artışlarını tetikliyor ve bu durumun yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.