KYK yurt başvuruları dün itibariyle başladı. Ancak öğrenciler, gelecek hafta açıklanacak sonuçlar öncesinde barınma sorunlarına nasıl bir çözüm getireceklerini merak ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılında KYK yurtlarında yer bulamayacak öğrenciler için alternatif seçenekler araştırılıyor.

Belediyelerden öğrencilere yardım eli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın son dakika açıklamasına göre, partinin belediye başkanlarına üniversiteli öğrencilere barınma desteği sağlanması için talimat gönderildi. Ahmet Akın, "Üniversite öğrencilerinin bu zorlu dönemde yanlarında olacağız. Belediyelerimiz, barınma ihtiyacı için üniversite öğrencilerinin yanında olacak. Mevcut tesislerimiz öğrencilerimize açılacak," dedi.

Hem barınma hem burs imkanı

Ahmet Akın, belediyelerin öğrencilere sadece barınma konusunda değil, maddi destek konusunda da yardım edeceklerini vurguladı. "Fiziki barınma imkanının yanı sıra, üniversite öğrencilerine maddi destek sağlamak için de elimizden geleni yapacağız," ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak CHP ve MHP Liderleri Kritik Görüşme İçin Hazırlıklarını Tamamladı! Büyük Buluşma TBMM'DE Olacak

Hangi illerde yardım alabileceksiniz?

Barınma ve maddi destek sağlayacak olan CHP'li belediye başkanları, büyükşehirlerde Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ'da görev yapıyor. İl belediye başkanları ise Ardahan, Artvin, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kırşehir ve Sinop'ta bulunuyor.