Geçtiğimiz hafta Pazar günü, Bağdat Caddesi'nde gerçekleşen bir protesto esnasında pankart taşıyan ve sıkça bikinili yürüyüşleriyle bilinen Melisa Yaren Aydınalp, olaylı bir şekilde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Aydınalp, "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçlamasıyla karşı karşıya getirildi. Bu suçlamayla ilgili sorgusunda, protestosunun yasal bir çerçevede gerçekleştiğini savunarak, vücudunun mahrem yerlerinin açıkta olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rolex saat ve ıstakoz tepkisi: Ayrıca uyarmam mı gerekiyor?

Bağdat Caddesi'nde protesto sırasında bir kişinin Aydınalp'e tepki gösterip elindeki pankartı yırtması ve ardından yaşanan sözlü tartışma olayı, giyim tarzı ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla öne çıkan Aydınalp'in hakkında başlatılan soruşturmanın temelini oluşturdu. Gözaltına alındıktan sonra Kartal'daki Anadolu Adliyesine getirilen Aydınalp, hakimlik sorgusunda suçlamaları reddederek, istenen tedbirin reddine karar verilmesini talep etti.

Sonuç olarak, Aydınalp'in yurtdışı çıkış yasağı ve haftalık kolluk birimine imza atma şartıyla serbest bırakılmasıyla birlikte, olayın etrafında şekillenen tartışmalar ve giyim tarzına yönelik eleştiriler gündemi meşgul etmeye devam etmektedir.