RTÜK'ün olağanüstü toplanan üst kurulu, sporda barışçı, şiddet içermeyen bir dilin benimsenmesi gerektiğine vurgu yaparak, sporun güzelliklerini ön plana çıkaran içeriklere odaklanılmasını istedi.

Kararda özellikle hakem kararları, hakem görevlendirilmesi yapan kurullar ve federasyon yöneticileriyle ilgili yapılan yorumlarda 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'da öngörülen şekilde özenli dil kullanımı, eleştiri sınırlarının aşılmaması, kişilik haklarının ihlal edilmemesi, hakaret ve iftiraya yer verilmemesi, yayınların gerçeklik ve doğruluk ilkeleri çerçevesinde sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bazı spor programlarında federasyon yetkilileri, kulüp yöneticileri, futbolcular ve hakemlere yönelik taraftarları kışkırtıcı, sağduyudan uzak, fanatizm içeren, eleştiri sınırlarını aşan, argo ve kaba ifadeler içeren yayınlar tespit ettiklerini belirtti. Şahin, bu tür ifadelerin reyting kaygısıyla kişilerin özel hayatlarına yönelik ithamlar içerdiğine dikkat çekerek, böylelikle Türk sporunun olumsuz bir şekilde anılmasına neden olduğunu ifade etti.

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız… Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Şiddetin sporun içinde kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Şahin, şiddeti uygulayan veya körükleyen herkesin karşısında olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu tür yayınlara yönelik daha önce yapılan uyarılara rağmen dikkate alınmaması durumunda 6112 sayılı kanunda yer alan lisans iptali dahil her türlü müeyyidenin uygulanabileceği bir ilke kararı alınması gerekliliği üzerinde durdu.