ABD Başkanı Joe Biden, Oval Ofis'ten ulusa seslendiği konuşmasında Hamas-İsrail savaşına ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline değindi. Biden, iki farklı tehdidi birleştiren bir bağ kurarak "Hamas'ın ve Putin'in kazanmasına izin vermeyeceğim" dedi.

Göreve geldiği günden bu yana Kongre'ye ikinci defa seslenen Biden, İsrail ve Ukrayna için yardım gönderilmesi çağrısında bulunacak. 15 dakika süren konuşmasında, "Hamas ve Putin farklı tehditleri temsil ediyor ancak ortak bir noktayı paylaşıyorlar. İkisi de komşu ülkelerin demokrasilerini tamamen yok etmek istiyor" şeklinde konuştu.

Biden, "Hamas dünyaya katıksız bir kötülük getiriyor" ifadelerini kullanarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Hamas'ın rehin aldığı Amerikalıların durumuna büyük bir öncelik verdiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki hastane katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu ve hastane katliamının İsraillilerin işi olmadığını tekrarladı.

Biden, Hamas ile İsrail arasındaki çatışmaların Ortadoğu'ya yayılma riski taşıdığına dikkat çekti ve ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu'da daha iyi bir gelecek inşa etmeye çalıştığını vurguladı.

Ankara Emniyeti'nde görevden uzaklaştırılan 3 müdüre soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyeti'nde görevden uzaklaştırılan 3 müdüre soruşturma başlatıldı.

Amerika'da İsrail ve Ukrayna olaylarının önemini anlamaya çalışan seçmenlere de hitap eden Biden, bu bölgelerdeki istikrarın Amerika'nın ulusal güvenliği açısından kritik olduğunu söyledi ve Putin'in Ukrayna'daki güç ve kontrol hedefini durdurmadığı takdirde kendisini sadece Ukrayna ile sınırlamayacağını öne sürdü.