Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 26 ilde 1250 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı duyurusu yapılmıştı.
Yapılacak olan alıma dair şartlar Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden yapılmıştı.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR

 Bekçilik sınavı için başvurular http://www.pa.edu.tr üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılabilecek.

Bekçilik sınav duyurusu için yapılan açıklamada,
“26 ilimize (1.250) erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Adaylar, 18 Ocak 2023 - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (http://www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur.” Denmişti.

BEKÇİLİK BAŞVURU ÜCRETİ

Bekçilik sınavı için başvuru ücreti 680 TL olarak bildirilmiş bu paranın, 18.01.2023 saat 09.00'dan 03.02.2023 saat 17.00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı" isimli hesabına yatırılması gerekmektedir.

Yayınlanan duyuruda yapılan bir uyarıya göre ise,
UYARI: 2023/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavına ön başvuruda bulunacak olan adayların Aday İşlemleri Sisteminde "aday bilgilerini güncelle" butonuna basarak bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Aday bilgilerini güncellemeden başvuru yapan adayların sorumluluğu kendisine aittir. Ayrıca, adaylar başvuru yapacağı ili kendisi seçeceğinden konuya azami özen göstermeli, başvuru yapacağı ili kontrol ettikten sonra başvurusunu onaylamalıdır.
Noktasına değinilmiştir.