BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel seçimlerde Cumhur İttifakı'na verdikleri desteği hatırlatan Destici, bu seçimlerde kendi adaylarıyla birlikte yer alacaklarını belirtti. Ancak, bazı yerlerde Cumhur İttifakı ile iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.

Destici, görüşmelerin devam ettiğini belirterek, özellikle büyükşehirlerde birlikte aday gösterme konusunda bir irade beyanının olduğunu söyledi. Sivas'ta kendi adaylarını destekleme taleplerini açıkça ifade ettiklerini vurgulayan Destici, bu durumun bir pazarlık unsuru olmadığını belirtti. BBP'nin 2009 yerel seçimlerde elde ettiği 900 bin oydan bahseden Destici, bu oyları Cumhur İttifakı adaylarına yönlendirmenin camianın motivasyonunu artıracağını dile getirdi.

Stopaj değişti, mevduatta gelirler düştü! 100 bin lira ayda artık ne kadar kazandırıyor? Stopaj değişti, mevduatta gelirler düştü! 100 bin lira ayda artık ne kadar kazandırıyor?

Ayrıca, Destici'nin dikkat çeken bir açıklaması da, BBP'nin kazandığı belediyelerde sokak köpeklerini itlaf etme niyeti oldu. Bu konuda Atatürk'ün 1932'de yayınladığı bir tamimi referans gösteren Destici, bu sorunu çözme konusunda benzer bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.