Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Çalışan milyonlarca kişi 9 günlük bayram tatilinden dolayı mesai ücretlerini merakla araştırıyor.

Ramazan Bayramı arefesinin bir önceki iş günü 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin yapıldığı 9 Nisan arefe günü idari izin olarak netlik kazandı. Bu kapsamda; Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak olup 14 Nisan Pazar tamamlanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilin 9 gün olarak kararlaştırılmasının ardından çalışanların ne kadar mesai ücreti alacaklarını paylaştı. 

Bu anlamda, asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL. Bayramda 3.5 gün tam çalışan kişi normal ücretine ek olarak 1.983.58 TL ek ücret almış olması gerekecek.

Net 30.000TL ücretle çalışan bir kişi ilave 3.500TL mesai ücreti alacak. Bayram çalışmalarında mesai ücreti değerlendirmesi, normal ücretine ilave bir ücret ilavesi şeklinde uygulanması bekleniyor.

Sosyal medya hesabı üzeriden paylaşım yapan Erdursun şunları belirtti:

"Ramazan bayramı 3.5 gündür. Ramazan bayramı 3.5 gün ayrıca 1.5 gün idari izin ve hafta tatili ile 9 gün olarak ilan edilse de bu tatilden kamu çalışanları dışında özel sektör çalışanları faydalanamayacaktır.

Salı günü arife yarım gün, çarşamba, perşembe, cuma bayram tam gün bayram tatili olacak. Yani bayram tatili özel sektör çalışanları için 3.5 gündür.

Asgari Ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL'dir. Bayramda 3.5 gün tam çalışan kişi normal ücretine ilave olarak 1.983.58 TL ilave ücreti alacak.

Net 30.000TL ücretle çalışan bir kişi ilave 3.500TL alacak. Bayram çalışmalarında mesai hesabı, normal ücretine ilave bir ücret ilavesi şeklinde uygulanır."