Bayramın unutulmaz ürünlerinden biri olan şekerin kilogram fiyatı bir yılda 99 liradan 180 liraya yükseldi. Kent markasını da bünyesinde taşıyan Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, harcamaların her geçen gün yükseldiğini ifade ederek ürünlerde ortalama yüzde 50 fiyat zammı görüldüğünü belirtti.

Bu yıl için tonajda ciddi bir fark beklemediklerini söyleyen Karagöz,

“En çok öngörülebilirlik ve istikrara önem veriyoruz. Türkiye’de nakdin değeri arttı. Hammadde fiyatlarında öngörülemeyen artışlar var. Kakaoda durum kötü süt olağanüstü pahalandı” şeklinde konuştu. 

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak


Karagöz, bayram öncesi şu detaylara yer verdi:

Türkiye’de hediyelik ve ikramlık şeker pazarı büyüklüğü 2.5 milyar TL. Bayramlık şeker tüketiminde kişi başına 3.42 kg ile Güneydoğu Anadolu bölgesi ilk sırada bulunuyor. Türkiye’de 1600 kişiyi istihdam sağlıyoruz. Son 8 yılda Türkiye’ye 570 milyon TL yatırım yaptık. Türkiye ekonomisine katkımız 16.2 milyar TL.