Batman Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde yeni yapılan ve yakında açılacak olan 6 katlı hizmet binasına "Batman Büyükşehir Belediyesi" tabelası astı. Bu durum sosyal medyada "Büyükşehir olduk" mesajlarının yayılmasına neden oldu. Ancak, tabeladaki "büyükşehir" kısmı perdeyle kapatıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Mart ziyaretinde Batman'ın büyükşehir ilan edileceği yorumları yapıldı.

Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor

Belediye tarafından yapılan açıklamada, tabela asılmasının Batman'ın gelecek 50 yılını planlama ve inşa etme sürecinin bir parçası olduğu belirtildi. Açıklamada, "Büyükşehir" kelimesinin üzerindeki perdenin zamanı geldiğinde kaldırılacağı ve tabela Batman'ın hak ettiği Büyükşehir Belediyesi haline dönüşeceği ifade edildi.

Batman Barosu Başkanı, 750 bin nüfusun geçilmesi durumunda TBMM'nin kanun çıkarmasıyla büyükşehir olunabileceğini belirtirken, Batman'da yerel bir gazetenin sahibi olan Bulut Kutlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Mart ziyaretinde müjdenin verilip verilmeyeceğini merak ettiklerini ifade etti. Esnaf Veysi Akyüz ise büyükşehir olmanın dezavantajlarından endişe duyduğunu ve tabela üzerindeki perdenin ne zaman kaldırılacağını beklediklerini dile getirdi.