Ankara Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele amacıyla ilave tedbirler almak üzere Ankara sınırları içindeki ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu. Bu yasağın dışında kalan milli parklar, mesire alanları ve tabiat parklarına ise belirli saatlerde giriş ve çıkış yapılmasına izin verileceği açıklandı.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Açıklamada, ormanlık alanlarda insan ve araç yoğunluğunun artması ve Türkiye genelinde orman yangınlarına karşı yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların devam etmesi nedeniyle bu tedbirlerin alındığı belirtildi. Anız yakma, tarla çalışmaları, bağ bahçe temizliği, çöplerin yakılması gibi faaliyetlerin yanı sıra piknik, çoban ateşi, yıldırım, kasıt, ihmal veya dikkatsizlik sonucu çıkan orman yangınlarını önlemek amacıyla bu kararların hayata geçirildiği ifade edildi.

30 Eylül 2023 tarihine kadar ormanlık alanlara girişler yasaklanırken, sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu görevlileri dışındaki kişilerin giriş yapamayacağı belirtildi. Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılması ve çadır kurulması da yasaklandı. Yetkili idarelerin gözetim ve denetimindeki mesire alanları, tabiat parkları ve milli parklarda belirlenen ocak, mangal, barbekü yerleri dışında ateş yakılması da yasaklandı. Bu alanlara ise 08.00-22.00 saatleri arasında giriş ve çıkış yapılabilecek.