Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuşarak, farklı partilere veya bağımsız olarak seçime katılan ancak sonrasında AK Parti'ye geçeceğini açıklayan kişilere sert sözlerle uyardı.

Erdoğan, söz konusu durumda olanları "sirk cambazları" olarak nitelendirerek, "Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim" diyenlere prim verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Murat Kurum: İstanbul'un Geçmiş 5 Yılı İsraf Edildi Murat Kurum: İstanbul'un Geçmiş 5 Yılı İsraf Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları şu şekilde:

"Milleti kandırmaya çalışanlar yine meydanlara çıkmış görünüyor. Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyenin istediği partide siyaset yapma hakkı vardır. Yolunu ayırıp başka partiye gidenlerin yeri artık oradır."

"Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına prim vermeyin. Geçmişte AK Parti'de bulunup da hangi sebeple olursa olsun başka partiye gidenler için de aynı durum geçerlidir."

"Ak Parti milletimizin gönlündeki yerini güçlendirerek yoluna devam ettiği sürece her arkadaşımızın emeğine birikimine enerjisine gayretine zaten ihtiyacımız olacaktır."

Erdoğan, AK Parti'nin bir davanın, bir ülkünün, ülkeye ve millete hizmet uğruna adanmışlığın partisi olduğunu vurgulayarak, bu tür durumlardaki kişilerin AK Parti adına konuşma veya oy isteme gibi bir hakkı olmadığını belirtti.