Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Tv 24’te Analiz Sentez programında yaptığı konuşmayla sadece Memur-Sen’i değil tüm memurları da alaycı bil dil kullanarak incitmiş, aşağılamış oldu.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu’nun:

“…Memur-Sen’in 3 ayda bir maaşı artış talebini iyi niyetli bulmuyorum. İyi niyetli bulmuyorum. Bu, sizin söylediğiniz enflasyona biz inanmıyoruz. Biz buradan her türlü payımızı, paramızı alalım, zammımızı alalım. Vatandaş, devlette ne yaparsanız yapın umurumuzda değil demek.”

“Utanmasalar gelip diyecekler ki bizim maaşımızı dolarla verin. Sırf senin çıkarını koruyacağım diye memleketin Türk Lirasını dolara mı çevirmesi gerekiyor. Bunun maaş ödemelerini. Deli misiniz, divane misiniz ya…

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Üstelik bütün siyasi ve sendikal varlığınızı bu hükümete ve bu hükümetin başkanına borçluyken… Efendim borçlu değiliz. Biz kendi mücadelemizle... Bırakın bu işleri ya. Bu yalan ya. İnşallah demezler. Derlerse yalandır yani…”

İfadelerine yer vererek yaptığı açıklamayla hem Memur-Sen’i hem de memurları aşağılayıcı bir dil ve alaycı yaklaşımla rencide eden tavrına karşı yetkili sendikadan şu ana kadar bir tepki gelmedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Basın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz; Sayın Talat Yavuz’un yazılarında kullanmayı çok sevdiği ifadeyle adeta “Başlarını kuma gömdüler.”

Sayın Talat Yavuz’un ilgili yazısının devamına burada yer vermeyi uygun bulmuyoruz. Kamuoyu, Sayın Talat Yavuz’un; haysiyet cellatlığı yaparak Memur-Sen’e ve tüm memurlara dil uzatan gazeteciye hak ettiği bir cevap vermesini bekliyor.

Yoksa mahalledendir, sıkıntı olmasın diyerek buna da mı cevap verilmeyecek?