Eğer uzun süredir kullanmadığınız banka hesaplarınız varsa ve bu hesaplarınızdaki paraların akıbetini merak ediyorsanız, e-Devlet üzerinden hızlı bir şekilde sorgulama yapabilirsiniz. Kanal D'nin ana haber bülteninde yer alan bilgilere göre, e-Devlet hesabınıza girip "banka sorgulama" işlemi yaparak, hesaplarınızın bulunduğu bankaları ve hesap durumlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Vefat Eden Yakınlarınızın Hesaplarını Göz Ardı Etmeyin

EKPSS kura başvurusı ne zaman yapılacak? İşte detaylar EKPSS kura başvurusı ne zaman yapılacak? İşte detaylar

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bankalarda unutulan veya göz ardı edilen paraların önemine dikkat çekti. Bal, "Birçok kişi, kendi hesaplarının yanı sıra vefat eden yakınlarının hesaplarını da takip etmeli. Çünkü bu hesaplarda kalan küçük ya da büyük meblağlar, eğer zamanında ilgilenilmezse, bankada kalmaya devam eder" dedi.

Vatandaşların Tepkileri Çeşitli

Bu konuda vatandaşların tepkileri ise değişkenlik gösteriyor. Bazı vatandaşlar birden fazla hesaba sahip olmalarına rağmen, bu hesaplarla ilgili bir ilgi göstermediklerini belirtiyorlar. Diğer yandan, hesaplarını düzenli olarak takip eden ve gereksiz hesapları kapatan bireyler de bulunuyor. Bir vatandaş, "İki sene önce çalışmadığım tüm bankalardaki hesaplarımı kapattım ve paralarımı çektim" şeklinde konuştu.