Zonguldak Karadeniz Ereğli ilçesinde, balık avı sırasında balıkçıların ağına beklenmedik bir misafir takıldı. Ağlara takılan cismin deniz mayını olduğu belirlendi. Ağlara takılan cismin mayın olduğunun anlaşılması üzerine bölgedeki balıkçılar, yetkilileri alarma geçirdi.

SAS Timleri Olaya Müdahale Etti

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

Balıkçıların ağlarına takılan cismin mayın olduğunun anlaşılmasının ardından, olay yerine Sualtı Savunma (SAS) timleri çağrıldı. İstanbul'dan gelen SAS timleri, deniz mayınını güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırdı.

Deniz Mayını, İnceleme ve İmha İçin Taşındı

Ereğli Limanı Bozhane mevkisinde bulunan mayın, İl Özel İdaresine ait bir kamyona yüklenerek incelenmek ve imha edilmek üzere Dağlar Mahallesi'ndeki boş bir araziye götürüldü. Mayının güvenli bir şekilde nakliyesi sırasında polis eskortu eşlik etti.

Ereğli Limanı'nın Trafiğe Kapanması ve Açılması

Balıkçıların mayını bulduğu ve limana getirdiği bölge, güvenlik nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Mayının güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasının ardından Ereğli Limanı tekrar trafiğe açıldı.

Balıkçıların Dikkati ve Sahil Güvenlik Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi

Balıkçıların dikkati sayesinde bulunan deniz mayını, Sahil Güvenlik Komutanlığına haber verilmesiyle olaya hızla müdahale edildi. Bölgede bulunan diğer tekneler güvenlik nedeniyle başka yerlere yönlendirildi ve bölge güvenlik şeridi ile çevrildi.