Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret siteleri üzerinden satılan ürünleri inceleme amacıyla yeni bir düzenlemeye gidiyor. Hazırlanan bu kapsamında kamu kuruluşları, internet alışverişi yaparak ürün siparişlerini gizliden takip edecek ve inceleyecek. Denetim yapacak kuruluşlar, hatalı ürünle karşılaştığı durumda firmanın satışı yapmasını, içeriğe erişimini engelleyecek ve işletmeye idari para cezası kesilecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uygulamanın tüm ürünlerde geçerli olacağını belirtti. Bolat, "Vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla, e-ticaret üzerinden satışa sunulan uygunsuz ürünlere karşı etkin önlemler almayı ve kurallara uyan işletmeleri korumayı öncelikli hedef olarak belirledik" ifadelerini kullandı.

HIZLI GELİŞEN TEKNOLOJİYE, HIZLI DENETİM 

Bakan Bolat, denetim sisteminin teknolojik gelişmelere uygun şekilde güncelleneceğini ve ileriye taşınacağını söyledi. Ayrıca, e-ticarette Ürün Güvenliği Projesi'nin en kısa sürede hayata geçirileceğini, yapay zeka destekli yazılımdan da oluşturulacağının bilgisini verdi. Bu yazılım, internet aracılığıyla satılan sahte ürünleri tespit etmeye dair önemli bir gelişme sağlayacak.