Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde görev yapmaya devam eden öğretmenlere desteklerini sürdüreceklerini açıkladı. Bakan Tekin, deprem bölgesindeki öğretmenlere hizmet puanlarının artırılacağını belirtti.

Programda konuşan Bakan Tekin, sürekli eğitim içerisinde olduğunu ve eğitimi takip ettiğini vurguladı. Kurum içindeki birimler arasındaki iletişimin önemine değinen Tekin, daha başarılı sonuçlar elde etmek için birimler arasında güçlü bir koordinasyon sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini ve güçlü bir ekip oluşturmayı hedeflediklerini aktardı.

Tekin, depremzede öğrencilere yönelik olarak Liselere Geçiş Sistemi'nde "pozitif ayrımcılık" uyguladıklarını belirtti. Bu kapsamda, depremzede olan öğrencilere öncelik verildiğini ve sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan oluşturulduğunu ifade etti. Diğer öğrencilerin ise herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarını bildirdi.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin atama ve yer değişiklikleri konusuna da değinen Bakan Tekin, deprem bölgesi için üç günlük ilave bir takvim oluşturduklarını ve hala yer değiştirme problemi yaşayan öğretmenler için belli koşullarda yer değiştirme mekanizması kurduklarını açıkladı. Ayrıca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere, 22 il arasında tayin hakkı tanındığını belirtti.

Bakan Tekin, söz konusu deprem bölgelerinde görev yapmaya devam eden öğretmenlere desteklerini sürdüreceklerini ve bu öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracaklarını ifade etti.

Feyza Civelek'in Gözaltı Gecesi: Polisi Torbacı Sanıp 'Malzemeleri' İstedi Feyza Civelek'in Gözaltı Gecesi: Polisi Torbacı Sanıp 'Malzemeleri' İstedi

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi