Hürjet , Samsuna Gidiyor Hürjet , Samsuna Gidiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Öğretmenler Odası Buluşmaları' adı altında öğretmenlerle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Bakan Tekin, öğretmenlerle ilgili atılması gereken adımlar olduğunu belirterek, bu konunun yükseköğretim kurumlarını da dikkate alarak bir paket halinde ele alınması gerektiğini ifade etti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndaki değişiklik beklentilerine değinen Tekin, devam eden hukuksal sürecin sonuçlanmasını beklemek gerektiğini ve Anayasa Mahkemesi'nin kararını görmekten önce bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Bakan Tekin, öğretmenlerin eğitimin asli unsurları olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin geleceğini öğretmenlerle birlikte inşa edeceklerini ifade etti. Fiziki altyapı, derslik başına düşen öğrenci sayısı gibi konuların gündemlerinde olduğunu söyledi. Ayrıca, öğretmen yetiştirme konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'na bir sunum yaptıklarını ve çağın gereksinimlerine uygun düzenlemeler yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Tekin, öğretmenlerle birlikte hareket etmenin önemine değinerek, Öğretmenler Odası Buluşmaları'nı hayata geçirdiklerini ve projelerini paylaşmayı amaçladıklarını ifade etti. Öğretmenlerin düşüncelerini, önerilerini ve taleplerini dinlemek istediklerini ve sahada yaşanan sorunları öğrenmek için iletişimde olmak istediklerini belirtti. Ayrıca, karar süreçlerinde öğretmenleri dahil etmek istediklerini açıkladı.

 YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi